Monday, January 21, 2013

Lama nye saya rasa blog ni x bertulis..nak kata busy x jugak...malas la senang cerita...

Harini tetibe rajin sebab da x tahu nak buat ape cuti ni..haha

Selama ni jeles dengan budak kos lain sebab dapat cuti lama-lama...tapi bile da dapat cuti x tahu nak buat apa pulak...waduhh...tapi yang pasti...impian ak untuk 'tidur bila nak tidur dan bangun bila nak bangun' tercapai la jugak...hahaha...tapi pening gak kepala sebab tidur banyak...

Tapi x nak cerita pasal cuti yang x seberapa nak meriah ni...kite citer pasal budak hilang la...pernah dengar x adik William Yau Zhen Zhong...da tersebar gak cerita ni satu Malaysia...sedih woo perasaan mak yang hilang anak...

Photo: Let's do our part to help find six-year-old William Yau Zhen Zhong, who has been missing since Wednesday (Jan 16).

Tadi tiba-tiba je mak ak luahkan perasaan bile die terbaca pasal budak ni kat surat khabar...

"Mama x boleh la dengar budak hilang..mama mesti teringatkan along(ak la tu) masa along hilang kat mall dulu"..

Hehe...ak x ingat time tu ak umur berapa tapi mase tu ak kecik lagi la...time tu ak keluar jalan2 kat bahagian pakaian kot...dan sebagai kanak-kanak yang lincah lagi kecil lagi comel(hehh) ak mestila suka main lari-lari sambil menyorok kat bawah baju yang bersangkut tu kan...tup-tup mak ak da x dek...tapi ak x fikir ak sesat pon time tu...ak main-main lagi sorang-sorang...

Bila ak da rasa lama sangat mak ak x dek...baru ak stat jalan pegi cari mak...jalan-jalan x jumpa...last-last ade sorang abang ni(pekerja kot) tanya ak..

"mana mak"

ak jawab "x tahu"...x nanges pon...tabah woo ak time tu...

pastu abang tu bawa ak g jabat bos die kot...dan makcik tu tanya ak something..tapi ak x paham sepatah pon...sebabnye...pompuan tu cakap bahasa cina! mesti makcik tu ingat ak pekak atau bisu sebab ak x jawab soalan die kan...

x lama kemudian ak nampak mak ak masuk bilik tu..pastu terus peluk ak...hehe...risau le tuu...pastu kecoh bilik tu dengan gelak ketawa sebab makcik tu baru tahu ak anak melayu..hehe..

tapi sebenarnya...ak ingat lagi mak ak sentiasa pegang tangan ak time tu tapi ak yg tarik tangan ak kot..pastu p lari sana sini...bukan salah mak ak kan...salah ak...hehh..nakal sangat sai paa..mesti mak ak da lama cari ak time tu...ak je yang x perasan yang mak ak cari ak sebab ak menyorok..

Bila tanya mak ak balik..."mama x nanges ke time tuh"...mak ak ckp die x nanges pon cume perasaan tu sangat2 cemas sampai kalau boleh nak lupe terus..

so...kesimpulannya...
1) saya sayang mak sebab sentiasa risaukan saya
2)lega sebab saya sesat je dan bukan kena culik
3)jom kt pakat sebar artikel kat atas ni bia ramai orang cam budak ni...mane la tahu kalau terjumpa..boleh call polis...semoga budak ni sihat dan selamat..

2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete