Monday, June 20, 2011

i've done that B!

Assalamualaikum!



Haa..kalau nak buat bungee jumping kat sunway lagoon, kena bayar RM 130! RM 130! Bukan murah tau. Tapi, ak nak jeleshkan korang nih. Lepas habis jer semester terakhir ak, ak pegi Sunway Lagoon! Memang seronok habis aa... Tapi ak bukan nak citer semua aktiviti yang ak buat kat sana. Ak cuma nak citer pasal bungee jumping je.

Sebelum ak sampai sana lagi ak memang da bersemangat nak buat bungee jumping. Memang tak pikir bende lain da. Ni semua gara-gara ak tengok cerita 'Yes Man'. Dalam cerita tu ada la babak seorang lelaki ni buat aksi bungee jumping dekat bridge mane tah.

Sampai sana je...terkejut eden tengok iklan ni. RM 130 tu. RM 130 untuk sekali lompatan dan kalau kt da bayar RM 13o tu...tapi kt tak jadi lompat sebab cuak, zapppp!! Burn aa duit... So, amacam? Kalau ak da keje sendiri boleh la ak bayar kan. Ni x..ak g sana ak bawak bape hengget je...ak bawak duit untuk pengangkutan, tiket ngan makan je.. X sangka plak Bungge jumping mahal macam ni kan... URGHHHH!!!!

Tapi.....ak lompat FREE!! X payah bayar RM 130!! WOOOOO!! Jangan jeles ea korang!! Sebab tokey Sunway Lagoon tu ak laa..

Bila da kat platform, fuhhh bukan main lebar lagi kan senyuman. Tapi senyuman tu x tahan lama lepas ak tengok bawah...Gayat! Padahal 22 meter je! 3 kali pakcik-pakcik kat sana countdown untuk ak tapi fail. Cuak aa plak kan. Nak terkencing pon ada. Kali ke 4 baru ak terjun.. UWAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! mamiii...daddyy... Memang stunt habis aa.. Jackie Chan mesti bangga ngan ak. Walaupun 22meter je, tapi bile pandang bawah.....fuhhh..ak tak tau camner perasaan orang yang bunuh diri melalui cara terjun diri nih....fuhhh..


Tapi yang x besnye, pakcik tu cakap kalau ak terjun, kepala ak akan mencecah air dan bila ak tengok video kat youtube pon semua orang, kepala diorang kena air. Tapi bila dikaji, orang-orang yang kepala diorang mencecah air tu lelaki n of coz aa berat diorang melebihi 60 kan. Ak berapa je (ceyh konon ringan). Memang aa x kena... Tapi memang seronok aa.


p/s: ten, yaya, han....sori sangat2..kt x tau cane leh jadi camtuh...sori sgt2! Len kali kt g main kat tmpt len plak eh...kt cari bende yg strange siket..ak rase macam nak try lastik diri sendiri aa plak...macam bes.

p/s (2) : 'bungy' sebenarnye bukan 'bungee'. Saje suka-suka.

2 comments:

  1. macam yg telah dinyatakan di atas....saya tokeyh beb..hahaha

    ReplyDelete